24/7 service!
Bel ons direct:
073-2001113
24/7 service! - Bel ons direct:
073-2001113
Alle soorten dakisolatie voor platte daken in heel Nederland
VRAAG EEN OFFERTE AAN
Meer dan 25 jaar ervaring
Werkt door heel NL
10 jaar garantie op alles
24/7 spoedservice

Als uw dak niet voorzien is van goede isolatie, kunt u hierdoor veel warmte verliezen. Bovendien kan gebrekkige dakisolatie voor vochtproblemen zorgen, zoals schimmelvorming en houtrot. Goede isolatie in uw dak helpt u energie te besparen, is beter voor uw gezondheid en kan de levensduur van uw dak verlengen. Uniek Dakwerken uit Brabant verzorgt graag de dakisolatie van uw platte dak. Hierbij zijn er drie mogelijkheden: kouddakisolatie, warmdakisolatie en een omgekeerd dak. Lees verder om meer te leren over de voor- en nadelen van deze soorten isolatie of vraag meteen een vrijblijvend offerte aan.

Kouddakisolatie

Kouddakisolatie wordt onder het dakbeschot geplaatst, meestal in de vorm van glas- of rotswol. De dakconstructie zelf is dus niet geïsoleerd en is daardoor gevoelig voor temperatuurschommelingen. Deze vorm van dakisolatie heeft diverse nadelen en wordt daarom eigenlijk alleen nog toegepast als andere vormen van isolatie onmogelijk zijn. Uniek Dakwerken bespreekt graag met u welke vorm van isolatie het meest geschikt is voor uw platte dak. Kouddakisolatie heeft de volgende nadelen: De dakconstructie kan uitzetten en krimpen bij temperatuurschommelingen, wat scheurtjes als gevolg kan hebben. Het is moeilijk om voldoende ventilatie te garanderen. Gebrekkige ventilatie kan tot condensatieproblemen leiden, zoals houtrot. Het dampscherm wordt vlak boven het plafond geplaatst en kan beschadigd raken bij renovatiewerkzaamheden, zoals het plaatsen van nieuwe elektrische leidingen.

Warmdakisolatie

Bij warmdakisolatie worden de isolatiematerialen (XPS- of PIR-platen, bijvoorbeeld) juist bovenop de dakconstructie geplaatst. Bovenop de isolatielaag wordt een nieuwe, weersbestendige dakdekking geplaatst. Warmdakisolatie is vaak wat duurder om te laten plaatsen dan kouddakisolatie, maar biedt diverse voordelen. Kouddakisolatie heeft de volgende nadelen: De dakconstructie kan uitzetten en krimpen bij temperatuurschommelingen, wat scheurtjes als gevolg kan hebben. Het is moeilijk om voldoende ventilatie te garanderen. Gebrekkige ventilatie kan tot condensatieproblemen leiden, zoals houtrot. Het dampscherm wordt vlak boven het plafond geplaatst en kan beschadigd raken bij renovatiewerkzaamheden, zoals het plaatsen van nieuwe elektrische leidingen. Denk er wel aan dat warmdakisolatie uw dak aan de buitenkant dikker maakt. Het is daarom mogelijk dat u hiervoor een vergunning moet aanvragen, dus informeer hiernaar bij uw gemeente voordat de werkzaamheden van start gaan.reparatie van de stormschade. Hierbij lossen we zo snel mogelijk de ergste schade aan het dak op, zodat waterschade kan worden voorkomen.

Omgekeerd plat dak Verzekeringsvergoeding stormschade

Bij warmdakisolatie worden de isolatiematerialen (XPS- of PIR-platen, bijvoorbeeld) juist bovenop de dakconstructie geplaatst. Bovenop de isolatielaag wordt een nieuwe, weersbestendige dakdekking geplaatst. Warmdakisolatie is vaak wat duurder om te laten plaatsen dan kouddakisolatie, maar biedt diverse voordelen. Voordelen: Het is voordelig omdat de dakdekking niet vervangen hoeft te worden. Uw dak wordt beschermd tegen vocht en temperatuurschommelingen. U heeft geen extra dampscherm nodig. De dakisolatie kan ook in slecht weer geplaatst worden. Nadelen: De dakconstructie moet de extra druk van de ballastlaag aan kunnen. Het is moeilijker om de isolatie in de hoeken te leggen. Een omgekeerd plat dak heeft een lagere isolatiewaarde dan warmdakisolatie. Uw dak moet een iets grotere helling hebben om vochtproblemen te voorkomen.

Lekkages repareren of voorkomen? Vraag nu een offerte aan.

Sluit Menu